Zondag 12 mei 2024

Deelname aan de Zeeuwse Zomer Zwemkampioenschappen
Zwembad Puyenbroeck in Wachtebeke, België was afgelopen weekend het toneel voor de Zeeuwse Zomer Zwemkampioenschappen.
De gedurende het seizoen hiervoor gekwalificeerde Onderdakkers traden op beide dagen aan op diverse disciplines.
Dit was met succes, zelfs met het relatief kleine aantal afgevaardigden! Op zaterdag was de grootste Onderdak deelname met Joeri, Stefan, Niek en Sonny bij de Senioren en Joost bij de Junioren 3 en 4. Zondag hield Joost in zijn eentje de eer hoog voor de vereniging.
Op deze bijzondere plek met 50 meter bad werd ook eremetaal gescoord:
Bij de Senioren behaalden Joeri en Stefan op 100 meter rugslag respectievelijk goud en zilver in een mooie strijd waarbij de podiumplaatsen binnen 1.5 seconden verdeeld werden. Aangevuld met Niek en Sonny behaalden ze zilver op de 4×100 meter wisselslag. Joeri pakte ook nog zilver op de 200 meter vrije slag bij Jeugd 1 en ouder.
Bij de Junioren 3 en 4 behaalde Joost brons op de 50 meter schoolslag op zaterdag en zwom op zondag op alle 4 de gezwommen afstanden (soms flinke) verbeteringen van zijn PR’s binnen.
Het zwemmen in een 50 meter bad brengt toch net een andere dimensie en wanneer je de de uitslagen van alle deelnemers beschouwd zie je dat lang niet iedereen zomaar zijn eigen tijden evenaart of zelfs verbeterd. Een geweldige ervaring dus voor iedereen om te beleven!
Al met al een geslaagd weekend waarbij ZV Onderdak weer mooi op de provinciale zwemkaart staat.

Zondag 28 januari 2024

Met een enthousiaste groep zwemmers vertrokken we afgelopen zondag richting Kapelle. De sfeer zat er goed in.
Al een tijdje bestaat er bij Onderdak en de Ganze (Zwemvereniging Goes) voor jonge zwemmers van beide zwemverenigingen de mogelijkheid om trainingen ‘over de brug’ te volgen als aanvulling op hun huidige trainingsprogramma. Deze samenwerking tussen de Ganze en Onderdak levert niet alleen extra trainingsmomenten op, maar ook nieuwe inzichten, leermomenten en plezier met andere wedstrijdzwemmers. Mede door deze mooie samenwerking kwamen de zwemmers fit en goed getraind in Kapelle aan.
De volgende zwemmers vertegenwoordigden Onderdak: Joeri van Wallenburg (senioren), Simon Edenburg (senioren), Joost Odijk (jeugd), Arne Hoogerwerf (junioren), Tycho Zoon (minioren 6), Sophie Boender (minioren 5) en Julie Schreuder (minioren 4).
Er stonden meerdere nummers op het programma, maar de schoolslag en vlinderslag stonden deze keer centraal.
Voorafgaand aan de wedstrijddag was schoolslagspecialist Simon uitgenodigd om de Onderdakse wedstrijdselectie een gasttraining gegeven. Daarnaast heeft Joeri nuttige ‘drills’ aan bod laten komen voor het verfijnen van de vlinderslag.
Nadat het inzwemmen achter de rug was konden de series beginnen. Het werd een enerverende dag met spannende races.
Tycho beet het spits af voor ZV Onderdak met de 100m rugslag, hij zwom mee in de seniorengroep op elfjarige leeftijd. Verder zwom hij nog twee afstanden (100 school en 100 rug). Hij haalde een mooi nieuw PR op de 100m schoolslag en zijn tijd was goed voor een knappe vierde plek. Ook Arne deed mee aan de 100m schoolslag, helaas tikte hij met één hand aan en daardoor werd door de tijdswaarnemers een DIS achter zijn naam gezet. Op de 100 vrij zwom hij een prachtig PR en dook bijna 6 seconden onder zijn starttijd. Sophie zwom eveneens de 100 vrij zette met een tijd van 1:37.48 een nieuw PR neer 10 seconden onder haar inschrijftijd. Heel knap!
Joost had zichzelf een uitdaging opgelegd, 400m vrije slag, ruim 16 banen ‘gasgeven’. Dat deed hij in 7 minuten. Joost zwom daarna met de 400m vrij in de benen nog eens drie seconden van zijn PR af op de 100 m schoolslag. Petje af! Julie en Sophie mochten tegelijk starten in serie 3/5 in baan 4 en 5 op de 100 schoolslag, beiden startend met een NT (No Time). Sophie werd vijfde met een snelle tijd (1:5412). Julie pakte het brons (1:52.30).
Joeri zwom een snelle tijd op de 100m rugslag (1:03.99 PR) en greep daarmee net naast het zilver. Op een slopende 200m vrij wist hij die 2e plek wel te bemachtigen en zwom 3 seconden onder zijn eerdere PR. Voor de 50 vlinder stond het duel van de dag gepland tussen Simon en Joeri. Het werd een spannende race die Simon uiteindelijk wist te winnen met 0.37 sec. verschil! Was het de 200 vrij…? Verder pakte Simon nog een gouden plak op de 100m schoolslag en een dik PR (-6 sec). Prachtige prestaties! Het publiek werd optimaal bediend.
Aan het eind van het programma mochten de minioren (meisjes) nog strijden om de snelste tijd op de 50 vlinder. Sophie Boender zwom deze afstand voor het eerst en zette een mooie tijd neer, goed voor een vijfde plek. Julie Schreuder wist ruim vijf seconden van haar PR van vorige maand af te zwemmen, 48.95 seconden en haalde daarmee een prachtige eerste plaats.
Onderdak heeft zich weer sterke zwemprestaties neergezet. Het was wederom een geslaagde en gezellige dag.

Zaterdag 13 en zondag 14 januari 2024

Zwemvereniging Onderdak 8 keer op hoogste Zeeuwse podium
Vlissingen 13 en 14 januari, Provinciale Winterkampioenschappen korte baan.
Drie heren zwemmers verbeteren op al hun 13 starts de inschrijftijden en behalen 8 individuele podium plekken. Joost Odijk uitkomend voor junioren 3/4 zwemt knap naar de bronzen medaille op 100meter schoolslag. Simon Edenburg en Joeri van Wallenburg uitkomend voor de heren senioren halen samen 7 medailles.
Simon Edenburg geplaatst op 100meter wisselslag en 50meter schoolslag verrast met een bronzen en zilveren race waarbij hij zich op de schoolslag plaatst voor Nederlands Kampioenschap 2024. Joeri van Wallenburg zilveren race op de 100meter vlinderslag en brons op de 50meter. Bij de rug- en borstcrawl op zowel de 50 als 100 meters bronzen medailles.

Zondag 10 december 2023

Miniorencompetitie deel 3
Met een team van vier zwemmers vertrokken we afgelopen zondag naar het verre Oostburg. Het derde deel van de Miniorencompetitie stond op het programma. Sophie Boender, Tycho Zoon, Julie Schreuder en Lisa van Popering kwamen goed voorbereid ten tonele. Coen had weer heerlijke pannenkoeken gebakken, genieten voor zwemmers en coaches.
Op de trainingen is de afgelopen maand hard gewerkt aan onder andere verbetering van de keerpunten. Tijdens de voorgaande wedstrijden werd door de coaches opgemerkt dat daar nogal wat kostbare seconden gemist werden. Deze aanpak heeft duidelijk geresulteerd in flinke PR’s en mooie prijzen tijdens deze editie van de Miniorencompetitie. De tip om de onderwaterfase goed te benutten werd eveneens beter in praktijk gebracht door de zwemmers.
Sophie haalde het goud binnen, op de 50 school en de 50 vrij in de Swimkickcompetitie. Iets wat haar al eerder is gelukt het afgelopen seizoen. Een hele mooie prestatie! Lisa deed ook leuk mee bij de Swimkick, met twee zilveren medailles op de 25m vrij en 25m schoolslag. Ze durfde het ook aan om in het Circuit mee te doen aan de 50m rugslag. Daarbij maakte ze haar eerste keerpunt in de competitie en hoe.
Tycho en Julie deden in het Circuit mee aan de 50m vlinderslag, een intensief zwemnummer. Tycho dook wel 5 seconden onder zijn tijd, een mooi PR. Julie startte met een NT in de eerste serie en presteerde het om uiteindelijk het zilver te bemachtigen. Een heel succesvolle race voor haar.
Tycho kon daarna nog wat extra energie kwijt bij de 100 rug en de 200 vrij waarbij hij toonde over veel uithoudingsvermogen te beschikken. Ook op die afstanden werden door hem nieuwe PR’s behaald.
Julie maakte het nog spannend op de 100 vrij, maar greep net naast het brons. Zeker een mooie vierde plaats met ruim 11 seconden onder haar eerdere PR.
Tijdens de medaille-uitreikingen werden de Onderdakzwemmers vrolijk ‘toegezongen’ door het team en de supporters: “Onderdak, Onderdak wint zijn prijzen met gemak” – en nog wat alternatieven op deze variant.
Kortom weer een succesvolle dag met veel PR’s, mooie prijzen en goede prestaties.

Zondag 8 oktober 2023

‘Jeugdselectie ZV-onderdak’ strooit met PR’s in het minioren wedstrijdzwemmen
Er is afgelopen zondag flink geleverd door de minioren van ZV-Onderdak tijdens de eerste ‘Minioren Club-Meet’ van het seizoen.
Van tevoren en tussen de wedstrijden door, werd een koolhydraatrijk pannenkoekenrecept op basis van rijst en banaan uitgeprobeerd door een aantal zwemmers. Na ruim een uur afreizen naar het verre Hulst was het weer zover. Het zwemteam bestond uit coach Joeri van Wallenburg en zijn assistent-coach Coen Zoon, Tycho Zoon (11jr), Sophie Boender (9jr), Julie Schreuder (9jr) en Lisa van Popering (8jr).
Alweer werd een fantastische sfeer in het zwembad opgemerkt door alle aanwezigen. Een klein nadeeltje was de tropische temperatuur in het zwembad, werd door zowel coach als publiek ervaren. De zwemmers leken hier gelukkig totaal niet mee bezig en waren gefocust op hun wedstrijden.
Na de laatste tactische en technische details te hebben doorgenomen met de coaches kon er worden ingezwommen. De volgorde van de series die werd aangehouden gedurende de dag was als volgt: Rugslag – schoolslag – vrije slag. De zwemmers waren er klaar voor!
Lisa deed mee aan drie swimkicknummers en pakte de eerste plaats op de 25m rugslag en werd tweede op de 25m vrije slag (minioren 1/2/3 rugslag 26.81 – 1e plaats, schoolslag 31.49 – 3e tijd, maar DIS vanwege met één hand aantikken, vrije slag 23.66, 2e plaats). Goed gedaan Lisa!
Sophie won bij de minioren 4/5 en junioren 1 de swimkicknummers 50m rugslag (58.69 PR) en de 50m schoolslag (59.93). Wat een mooie prestatie! Daarna deed zij nog mee aan de 50m vrije slag (4e plaats, 55.15).
Tycho deed in de categorie minioren 4/5/6 mee aan het swimkicknummer 50m rugslag (49.68 – 1e plaats en PR). Bij de junioren 5/6 nam hij deel aan het circuitnummer 100m schoolslag (1:53.12 – 5e plaats en PR). Daarna zwom hij nog de 200m vrije slag (3:35.29 – 8e plaats en PR). Hij behaalde een knappe eerste plek op de rugslag en toonde een enorm uithoudingsvermogen.
Julie haalde in de categorie minioren 2/3/4 brons op de circuitnummers 50m schoolslag (53.23 – PR) en 50m rugslag (52.91 – PR) en was terecht trots op haar prestatie. Voor haar daarna nog een eerste keer deelname op de 100m vrije slag waarbij ze vierde werd (1.51.92 – PR).
Na de wedstrijden was de huldiging voor de circuitnummers waarbij Julie twee medailles in ontvangst mocht nemen voor haar derde plek op de 50m rugslag en de 50m schoolslag (medailles waren alleen bij de circuitnummers te behalen).
Er werd door het team (met dank aan een oud-ZV-Onderdak lid) een eerder gebruikte yell nieuw leven ingeblazen:
ONDERDAK, ONDERDAK
WINT ZIJN PRIJZEN MET GEMAK!
Wederom een succesvolle dag met veel PR’s, eerste plaatsen op de swimkick-nummers, twee medailles in het circuit en vooral heel veel zwemplezier!

Zondag 1 oktober 2023

De kop is eraf… zondag 1 oktober 2023, de eerste zwemwedstrijd van het jaar.
Locatie: Terneuzen, Sportcentrum Vliegende Vaart
Met de zomerperiode inclusief mooie zwemevents achter de rug, zoals het Open Water toernooi tijdens de Havendagen van Zierikzee, is het weer tijd voor het indoor wedstrijdzwemmen. De zwemmers van ZV Onderdak hebben de afgelopen weken weer hard getraind en gister was het dan zover, de eerste officiële wedstrijd in het Zeeuwse wedstrijdzwemmen van seizoen 2023/2024.
Na een fijn pannenkoekenontbijt of heerlijke poffertjeslunch te hebben genuttigd, maakten de zwemmers zich op voor de wedstrijd. Met een team van 5 zwemmers; Joost Odijk, Sophie Boender, Arne Hoogerwerf, Julie Schreuder en ‘teamcaptain’, zwemmer en coach Joeri van Wallenburg, vertrokken we vanaf de carpoolplaats te Zierikzee naar het zwembad in Terneuzen. De sfeer zat er goed in, iedereen had er veel zin in.
Het wedstrijdprogramma was zeer gevarieerd, dus het publiek werd goed vermaakt. Bij de jongere zwemmers was er een sterke deelnemerslijst, bepaalde categorieën bestonden uit zowel junioren als minioren. Na even ‘de puntjes op de i’ te hebben kunnen zetten tijdens het inzwemmen, te wennen aan het water (aldus Joost) en de spieren te hebben kunnen losmaken, was het dan zover.
Allereerst zwom Joost de 200m vrije slag in de categorie ‘jeugd 2 en jonger’. Hij bemachtigde een knappe 7e plek met een tijd van 3:20.86 (intijd NT). Joeri werd op dezelfde afstand bij de heren eerste met een tijd van 2:07.10 (intijd 2:17.14, -10 sec van het PR) en vestigde hiermee een nieuw clubrecord!). Daarna zwommen Joeri en Joost bij de heren in verschillende series dezelfde afstand, namelijk de 100m wisselslag. Joost zwom hier nog eens 5 seconden van zijn PR af (intijd 1:37.52 – gezwommen tijd 1:32.52, plaats 13)! Ook hier wist Joeri het goud binnen te halen en zijn tijd te verbeteren (intijd: 1:07.94 gezwommen tijd 1:07.70). Bovendien werd met deze tijd alweer een clubrecord genoteerd!
Ook Julie zwom de 100 m wisselslag bij de meisjes (intijd NT; gezwommen tijd 1:53,70) en maakte indruk met haar vlinderslag. Het benenwerk tijdens de rugslag kon nog wat effectiever, maar met de school- en vrijeslag pakte ze weer tijd terug. Het was een spannende race en ze haalde een 5e plek.
Arne wilde graag meedoen aan de 400m vrije slag (intijd: NT), hij gaat een mooie uitdaging niet uit de weg. 16 banen is een flinke afstand, maar Arne verdeelde zijn energie knap en zwom technisch goed werd vanaf de kant opgemerkt door de coach. Arne behaalde een 4e plek (intijd NT; gezwommen tijd 8:22.64.), wat een topper! Later had hij zelfs nog energie over voor de 100m rugslag bij de jongens (intijd 2:08.81 gezwommen tijd 2:13.83, plaats 9).
Joost zwom (met reeds een 100m wissel- en 200 m vrije slag in de benen) zijn derde nummer; de 50m schoolslag bij de heren (intijd 43.55 gezwommen tijd 43.34, plaats 12), alweer een PR!
Daarna werd, waar vanaf de kant lang naar werd uitgekeken, door Sophie en Julie eveneens meegedaan aan de 50m schoolslag, de afsluiter van de wedstrijd voor ZV Onderdak. Allebei zwommen ze een aantal seconden van hun PR af (Sophie intijd 58.15 gezwommen tijd 55.62 – Julie intijd 57.25 gezwommen tijd 54.18, respectievelijk een 7e en 5e plaats). Een mooie opsteker voor volgende week, dan doen beide meisjes mee aan de minioren Club Meet 1 in Hulst.
Kortom, er kan door de zwemmers worden teruggekeken op een zeer geslaagde dag met hele goede prestaties!

Zondag 23 april 2023

Op de laatste competitiedag, zondag 23 april, was ZV Scheldestroom de gastheer in zwembad de Eenhoorn in Oostburg.
De afvaardiging van Onderdak was deze keer klein met slechts 1 deelnemer in 3 disciplines, maar Joost Odijk wist op alle drie (100 meter wisselslag, 50 meter vrije slag en 100 meter schoolslag) een flinke verbetering te realiseren op zijn PR’s en zelfs een bronze medaille te halen op de 100 meter schoolslag. Ook het behalen van de winst in zijn serie in de 100 meter wisselslag in de categorie mannen met een verder volledig ervaren volwassen deelnemersveld zeer zeker het vermelden waard.
Al met al een goede afsluiting van een zeer leerzaam, productief en vooral sportief wedstrijdseizoen voor de (jonge) zwemmers waarbij de vruchten van het vele harde trainen zichtbaar geplukt zijn in de vorm van een mooie persoonlijke groei en af en toe zelfs bekroond met eremetaal.
Daarnaast hebben we ook iedere competitiedag de naam van onze vereniging (vaak meerdere malen) op het podium gezien in een zeer groot deelnemersveld!
Top gedaan allemaal en op naar het nieuwe seizoen!

Zondag 16 april 2023

ZV Onderdakminioren laten zich zien (en horen) in Terneuzen.
Op zondag 16 april ging de jeugdselectie van ZV onderdak weer op pad voor de laatste miniorenwedstrijd van het seizoen in Terneuzen (Sportcentrum Vliegende Vaart). Sophie Boender, Tycho Zoon, Julie Schreuder en Arne Hoogerwerf waren goed voorbereid door Joeri op de trainingen. Een fijn koolhydraatrijk en eiwitrijk ontbijt o.a. pannenkoeken, roerei en spaghetti op zondagochtend en knallen maar!
Advies van de ’teamdiëtiste’, moeder van Arne, koolhydraatstapelen… de dag van tevoren beginnen met koolhydraatrijke voeding voor optimale sportprestaties.
Het programma verliep weer soepel, het bad was overzichtelijk en er kon met zes zwemmers tegelijk worden gezwommen.
Publiek op de tribune was volop aanwezig, zowel boven als naast het bad. Er was weer een duidelijk hoorbaar ZV Onderdak publiek aanwezig.
De competitie was pittig, op veel afstanden deden bijna 40 kinderen mee waaronder de absolute Zeeuwse top. De minioren konden helaas geen top drie plekken bemachtigen, maar er werden veel PR’s gezwommen. Een knappe en mooie prestatie!
Het verdelen van kracht en energie in een race evenals het optimaal benutten van keerpunten werd door sommige kenners (of beste stuurlui 😉 op de tribune als aandachtspunten gezien voor onze jonge wedstrijdzwemmers. Er is heel hard gewerkt en gezwommen, allemaal hadden ze zichtbaar plezier in het racen. Er was een fijne teamsfeer. De toon is gezet voor het volgende wedstrijdseizoen!

Zaterdag 8 april 2023

Zaterdag 8 april was het zover. Met een team van 9 zwemmers (Tycho Zoon, Joost Odijk, Joeri van Wallenburg, Sophie Boender, Julie Schreuder, Liv van Vaardegem, Anne Wolter, Janne Oosterhoff en Juliët van Schelven) werd ZV Onderdak vertegenwoordigd in Wachtebeke, België.

Tijdens deze overwegend Zeeuwse aangelegenheid op een internationale locatie, werd gezwommen om de Jose van den Berghe trofee. In het prachtige sportcentrum Domein Puyenbroeck werd gezwommen in een spectaculair 50m bad. Voor velen van ons een nieuwe en indrukwekkende ervaring. De afgelopen weken was er hard getraind, een optimale voorbereiding.
Het programma was goed gevuld en vanaf het middaguur tot aan de vroege avond waren onze zwemmers actief.
Op de tribune werd fanatiek aangemoedigd door de ZV Onderdak-achterban. Ook de zwemmers moedigden elkaar aan langs de kant en er werd gecoacht door Joeri van Wallenburg en door Anne Wolters wanneer Joeri zelf in het water lag.
Er zijn hele mooie prestaties neergezet. Veel zwemmers hebben een PR genoteerd en er zijn wel 5 medailles behaald!
Sophie Boender (9 jaar) haalde brons op de 50m vrije slag, Julie Schreuder (8 jaar) brons op de 50m rugslag en Joeri van Wallenburg bemachtigde goud op de 50m vlinder én 100m rugslag en het brons op de 100m vlinderslag. Joeri heeft zelfs een Zeeuws record gezwommen op de 100m vlinderslag in de leeftijdscategorie 30-35 jaar. De tussentijd was ook sneller dan het oude record!

Wellicht speelt het constructieve pannenkoekenontbijt en de aanmoediging vanaf de kant daarbij een rol 😉.

We kijken terug op een mooie, succesvolle en sportieve dag waarbij plezier en teamspirit overheersten. Veel zwemmers hebben inspiratie en motivatie opgedaan voor een volgend wedstrijdseizoen!

Zondag 26 maart 2023

Zondag 26 maart is er deelgenomen aan de eerste Minioren Clubmeet (deel 3) wedstrijd in Vlissingen. Een wedstrijd voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Ook vandaag een spannende dag, want dit was niet alleen de eerste minioren wedstrijd, maar voor de meeste zwemmers van het team ook de eerste wedstrijd ervaring.

Met een team van vier meiden (Sophie, Julia, Lisa en Julie) en twee jongens (Arne en Tycho), was het voor vijf van de zes deelnemers de eerste keer dat ze deel namen aan een zwemwedstrijd.
Om ongeveer 13.00 uur mochten we het zwembad betreden en met gespannen gezichtjes werden de trainer en de hulptrainer, die speciaal voor deze dag was aangesteld, netjes gevolgd richting de kleedkamers. Al snel stonden alle zwemmers langs de rand van het zwembad klaar om zich warm te kunnen zwemmen. Ondertussen zochten de ouders een mooi plekje op de tribune van het zwembad, of gaven nog de laatste support.
De wedstrijd begon volgens schema om 13.35 uur. De meiden trapte af met de 4×50 m vrije slag, een mooie estafette race, waarin de meiden lieten zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Ze vochten voor de overwinning, maar dit was helaas net niet genoeg.
Vervolgens waren de jongens aan de beurt op de 100m wisselslag. Altijd een pittig onderdeel, de vlinderslag was zwaar, maar met mooie keerpunten en een klein sprintje aan het eind lieten ook zij een mooie wedstrijd zien.
De overige wedstrijden werden, zeker voor een eerste keer, ook zeker goed gezwommen. Helaas dit keer geen medailles, maar dat maakte ons (de ouders en de trainers) zeker niet minder trots.

Zondag 5 maart 2023

Zondag 5 maart, een wedstrijd dicht bij huis. Het Omnium in Goes was de locatie voor de vierde Junioren-jeugd-senioren (deel 4) wedstrijd. Het was dit keer een vroegertje, want de start was om 9.30 uur en niet in de middag zoals onze eerdere wedstrijden. Een beetje duf maar wel allemaal mooi op tijd stonden we om 8.45 uur te wachten om naar binnen te mogen gaan.

Vandaag mochten we twee nieuwe deelnemers aan het team van Onderdak verwelkomen, Janne Oosterhof en Liv van Vaardegem. Twee dames, die hebben laten zien een mooie toevoeging te zijn aan het team.
Als eerste was Liv aan de beurt met de 100 m vrije slag. Een pittige eerste start, waarbij ze moest strijden tegen drie andere sterke dames, maar ze hield zich sterk. Ook bij de 50 m rugslag liet ze een mooie wedstrijd zien. Haar eerste wedstrijd ervaring was er dus één op trots op te zijn. Dit was ze ook zeker want het straalde van haar gezicht.
Martin heeft gekozen voor de 100 m vrije slag, waarmee hij een PR haalde en de 100 m wisselslag, die volgens eigen zeggen niet zo heel vlotjes verliep.
Janne ging deze wedstrijd voor de 50 m vlinderslag, 100 m rugslag en de 100 m wisselslag. Ondanks dat ze vier jaar geleden voor het laatst mee had gedaan aan zwemwedstrijden, haalde ze op deze afstanden toch mooi twee medailles binnen.
Joost begon de ochtend met een diskwalificatie bij de 50 m vlinderslag. Een zwemslag waaraan hij voor het eerst mee deed. Ook tijdens zijn tweede wedstrijd (100 m rugslag) werd hij gediskwalificeerd voor een verkeerde start maar hij wist zichzelf te herpakken en haalde bij zijn derde wedstrijd (100 m wisselslag) een mooie bronzen medaille, waarmee hij zijn teamgenoot Martin versloeg.
Ook Joeri onze trainer kon het niet laten en deed mee aan de 50 m vlinderslag, 50 m rugslag en de 400 m vrije slag. Zoals je van een goede trainer verwacht 🤣 haalde hij bij alle wedstrijden een medaille binnen.
Al met al een zeer geslaagde ochtend voor de zwemmers, die in totaal zes medailles mee naar huis mochten nemen, maar zeker ook voor de ouders. Met een groter team mochten we deze wedstrijd vaker op het puntje van onze stoelen zitten 😄.

Zondag 29 januari 2023

Onze vierde wedstrijd werd gezwommen op zondag 29 januari ’23 in ‘De Vliegende Vaart’, Terneuzen. Een zwembad wat door de meesten van het team al eens vaker was bezocht. Toch waren de spanningen nog steeds voelbaar. Een gespannen gezicht, stilte of juist heel druk, allemaal heel herkenbaar voor dit nog steeds beginnende zwemmersteam.

 

Zoals gebruikelijk mochten de deelnemers rond 13.45 uur het zwembad in, om warm te kunnen zwemmen. Het wedstrijdprogramma begon daarna zoals gepland. Door de afwezigheid van een aantal deelnemers, werden sommige series samengevoegd, waardoor de doorgang vlot verliep. De eerste wedstrijd voor ons team begon rond 14.45 uur, wat voor de meeste van ons wel een lange zit was, maar de eer was aan Joeri om het spits af te bijten met de 50m vlinderslag. Hij behaalde hier een tijd van 27.88 sec., verbeterde hiermee zijn persoonlijk record, en haalde een bronzen medaille binnen. Hierna volgde Joost met de 100m wisselslag. Een onderdeel waaraan hij voor het eerst meedeed en het daardoor toch wel een beetje spannend vond. Helaas maakte hij het keerpunt verkeerd, waardoor hij de baan begon met een verkeerde slag en gediskwalificeerd werd. Iets wat iedereen kan overkomen, maar wat toch een grote tegenvaller voor hem was.
Vervolgens mocht Joeri voor de 2e keer aan de bak bij de 100 m rugslag. Hij haalde hier een tijd van 1:05.31, goed voor een tweede plaats, en opnieuw een PR. Kort hierna volgde Arne met de 50m vlinderslag. Ook hij haalde een mooie (nieuw gezette tijd) van 1:10.71 en kwam hiermee op de zevende plaats. De vijfde wedstrijd werd gezwommen door Martin die meedeed aan de 50m rugslag. Hij zette een tijd van 47.11 en verbeterde hiermee zijn PR met bijna 5 sec. Goed voor een 10e plaats.
Ook nu weer een geweldige middag voor onze zwemvereniging waarbij er ondanks het lange wachten ☺ toch nog 4 medailles werden binnen gesleept.
Op naar de volgende wedstrijd!

Zondag 20 november 2022

Zwembad de Bloesem in Kapelle was op zondag 20 november 2022 de locatie voor de tweede wedstrijd in de 2e zwembadcompetitie van dit seizoen. Onder leiding van Joeri van Wallenburg waren wij van de partij.

 

Joeri heeft zilver gehaald voor de 100m vrije slag (57.73) en de 100m vlinderslag (1:02.99). Brons werd gehaald door Arne Hoogerwerf bij de 50m schoolslag (58.75) en door Martin van Popering bij de 100m wisselslag (1:48.63).